Útitervem
 
Facebook
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Leírásokban is keres:
 
Hírek » Trendi lehet a Velencei-tó

Trendi lehet a Velencei-tó

Trendi lehet a Velencei-tó
Bár a levegő hőmérséklete még csak pár fokkal van nulla fok felett, komoly biztatás a közelgő tavaszra és nyárra, hogy megnyílt a hagyományos Utazás Kiállítás.
 
Nyomtatás
Küldje el a cikket
 
 
 

A Velencei-tó térségének települései, kiemelkedő szolgáltatói együtt mutatják be egész éves turisztikai kínálatukat, ezzel is a tókörnyékére csábítva a nyári programjaikat még csak most szervező családokat. 
   A Velencei-tó térségnek kiállító településeit, szolgáltatóit a Hungexpo „A” pavilon 212/B számú, 60 m2-es standján, a Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság területén, míg a Bringa Expon, a „G” pavilonban lehet megtalálni. 
   A kiállítók célja, hogy megmutassák az érdeklődőknek, a Velencei-tó egész évben sokszínű és szórakoztató. A látogatókat színes programok is szórakoztatják a kiállításon. lesz például „Minden jó, ha vége Tó” című kvízjáték. A kiállítók a Velencei-tó látványtérképéből készített izgalmas óriás ügyességi játékkal is várják nem csak a gyerekeket, de a vállalkozó szellemű felnőtteket is. 
   Az Utazás Kiállításon, a stand közepére elhelyezett csónakformájú pihenő a Velencei-tavi hajózást és a vízitúra programokat népszerűsíti. A kirándulások élményeit bemutató fotókiállítás a Velencei-tó stand belsejében lesz látható. Az attrakciós térbe a stand minden sarkából a Velencei-tó térségét behálózó túrautakat szimbolizáló bejáratok vezetnek.
   A térségbe látogató turistákat idén is több újdonság várja. A Gárdonyi Géza tematikus sétány végállomásán, a Gárdonyi Géza Emlékház és a Velencei-tavi Galéria szomszédságában, az Egri Vár mintájára felépült Gárdonyi Rönkvár színes, látványos programokkal várja a gyerekeket. A pákozdi Katonai Emlékpark Nemzeti Emlékhely a tókörnyék témaparkjaként igazi huszárral és 48-as huszárt ábrázoló fotóparavánnal készül a nagyközönség fogadására. 
   A Dinnyési-fertő védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő- és táplálkozó helyet. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság idén is rengeteg madármegfigyelő programmal várja a természet szerelmeseit. Az újonnan felépült madármegfigyelő torony kiváló lehetőséget biztosít a Fertő életének megismerésére. A fokozottan védett természeti területek a Madárdal Tanösvény túraútvonalainak végigjárásával ismerhetők meg. Ezeknek egy része szabadon látogatható, de néhány helyre csak helyi szakvezetővel ajánlott elindulni. Az agárdi Kaktuszkert, rengeteg tüskés növénnyel, hatalmas kaktuszokkal és pozsgásokkal várja májustól a kaktuszbarátokat. 
   A kiállításon megtekinthető az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő valamint a Velence Resort&Spa és a Vital Hotel Nautis szálloda wellness kínálata. A tóparti strandok a Velencei-tó stand „víz” pultjainál szolgálnak meglepő látványossággal a kiállítás látogatói számára. A Velencei-tavi hajózás, az Agárdi Yachtklub, a VVSI kenus, vitorlás és evezős programokat kínáló kiadványokkal, eszközökkel lesz jelen. A Velencei-tavi Borút pincészetei, az Agárdi Pálinkafőzde, a helyi termelők, a kézművesek bemutatókkal, kóstolókkal színesítik a rendezvényt a Velencei-tó Helyi ízek standrészén. 
   Idén ünnepli az ország Gárdony híres szülöttjének, Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulóját. Az Emlékév legnagyobb eseménye az augusztus 2-3-i gárdonyi (agárdi) országos rendezvény lesz. Ekkor ünnepli az ország Gárdonyi Géza születésnapját.

Forrás: V-tó

Galéria
 

Kapcsolatfelvételi adatok
 1.   
 
Ajánlatkérési adatok
 1.  
 
Grafikus ellenőrző kód

 
 

Időjárás

 
Aktuális események
 
 
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

    
   
   
   
   
   
  Kiadványok
   

  Válassza ki üdülésének idejét

  Mikor?

  Válasszon kedvére való időtöltést!

  Mit?

  Válasszon helyszínt!

  Hol?

  Velencei Tó
   
  Interaktív térkép

  Katonai Emlékpark Pákozd