Útitervem
 
Facebook
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Leírásokban is keres:
 
Pályázatok

Pályázatok

 

 

KDOP-2.2.1/A-2009-0004

Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program KDOP-2008-2.2.1/A pályázatán 49.350746 Ft uniós támogatást nyert, melynek célja  a „Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület (TDMSz) tevékenységeinek fejlesztése”  támogatása.

A támogatási szerződés 2010. május 17-én került aláírásra.

A projekt időtartama: 2010. március 1 - 2012.01.31.

Projekt hosszú távú céljai

 • Településre érkező vendég- és vendégéjszaka szám növelése
 • Turizmus fenntartható fejlesztése – gazdasági, környezeti, és társadalmi tekintetekben egyaránt
 • Gárdony és térsége versenyképességének javítása
 • Gárdony ismertségének, imázsának, és vonzerejének növelése
 • Meglévő piacok mellett új piacok megnyerése Gárdony számára
 • Szezonális ingadozások csökkentése
 • Helyi és térségi szolgáltatók számára előnyösebb piaci környezet biztosítása
 • Turisták igényeinek jobb kielégítése, tartalmasabb időtöltés elősegítése
 • Település turizmus innovációs képességének növelése
 • Helyi lakosság a turizmus hasznaiból való részesedésének növelése

Projekt stratégiai céljai

 • Szolgáltatók közötti partnerségi kapcsolatok erősítése közös akciók és kampányok révén
 • Város életében a turizmus meghatározó szervezőjévé-szereplőjévé válni
 • Turisztikai desztinációs menedzsment feladatok hatékony ellátása
 • Komplex turisztikai kínálat kialakításának elősegítése termékfejlesztések
 • Egész évben elérhető turisztikai termékekjobb kihasználása a turizmus javára
 • Desztináció turisztikai szolgáltatóinak érdekképviseletehelyi, térségi, megyei, regionális, és országos szinteken
 • Stratégiai együttműködés a Velencei-tó többi településeivel és a Velencei-tavi egyesületekkel(Velencei-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesülete, Velencei-tavi Turisztikai Egyesület) a térségi arculat fejlesztése-erősítése érdekében
 • Együttműködő taglétszámnövelése

Fenntarthatósági program

Projektnyitó rendezvény

Projektnyitó sajtóközlemény

Projektzáró rendezvény

Projektzáró sajtóközlemény


KDOP-2.2.1/A-11-2011-0004

Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület  38.950.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetek támogatása” elnevezésű pályázata keretében a "Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület (TDMSz) tevékenységeinek fejlesztése II." című, KDOP 2.2.1/A-11-2011-0004 azonosító számú projekt megvalósítására. Ez az összeg a 2%-os ÁFA kompenzációnak köszönhetően 40.447.080,- Ft-ra emelkedett.

A projekt összköltsége 47 584 800,- Ft, időtartama a 2011. szeptember 27-től 2013. szeptember 26-ig terjedő időszak. A projekt során számos turisztikai fejlesztésre kerül sor, melyek célja, hogy Gárdony és térsége, a Velencei-tavi turizmus szereplői egységes marketingstratégiával jelenjenek meg a turisztikai piacon, és amelyek egy része szervesen kapcsolódik a már megvalósított 2.2.1/A-2009-0004 jelű turisztikai pályázathoz.

A pályázati keretösszeg tartalmaz munkabér támogatást, projekt menedzsmentet, előkészítési költséget, és lehetőséget biztosít a projekt folyamán jogi szolgáltatás igénybevételére. Fontosnak tartjuk, hogy Egyesületünk érdekeit országos viszonylatban is képviseljük, így a TDM Szövetség alapító tagja a gárdonyi TDM szervezet. Tagdíjunk is része a pályázatnak. Elengedhetetlenek azok az elemek is, melyek a nyilvánosságot hivatottak szolgálni. Ilyenek a nyitó- és záró rendezvények, sajtóközlemények, vagy a projekt tájékoztató táblái.

A TDM szervezet a turisztikai szezonban és a szezonon kívül is marketing kampányokat folytat. Ezeken belül online és rádiós nyereményjátékokat hirdet, online és újsághirdetéseket tesz közzé. Az említett tevékenységek során enyhíteni kívánja a térségre jellemző erős szezonalitást és felhívja a figyelmet a desztinációban egész éven át elérhető, gazdag turisztikai kínálatra. Az előző projekt keretében jött létre a desztináció turisztikai honlapja, a visitvelenceito.hu, mely nem csak egy weboldal. A folyamatosan bővülő partneri adatbázisban szereplők számára a szervezet rendszeresen küld Velencei-tavi hírlevelet, melyben az aktuális programokról, ajánlatokról és hírekről nyújt tájékoztatást.

Olyan rendezvények megvalósításához is hozzá tudunk járulni, mint a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztivál vagy a Velencei-tavi JazzFace Fesztivál.

A projekt keretében a szolgáltatók részére tematikus szakmai műhelyeket szervezünk – összes nyolc alkalommal. Egy-egy alkalommal olyan témákat ölelünk fel, mint pl. az utazási termék értékesítés, a turisztikai kártyarendszer vagy a helyi termékek bevezetése a turizmusba, és amelyekhez szakavatott előadókat is hívunk.

Az Egyesület tagjai és munkatársai angol és német nyelvi továbbképzésen vehetnek részt, mely a turisztikai szaknyelvre helyezi a hangsúlyt. Ez a projektelem is a korábbi TDM pályázat folytatásaként valósul meg.

Az Egyesület 2012-ben a velencei TDM-mel közösen, már egységes Velencei-tavi installációval vett részt az Utazás Kiállítás szakmai vásáron. Terveink szerint ezt a hagyományt folytatjuk 2013-ban is.

Az előző projektidőszak végén megépült a desztináció turisztikai információs táblarendszere. A 15 db kültéri információs pihenőpont – melyek 2 oldalas, a Velencei-tó és Gárdony térségét bemutató, a turisztikai értékeket, látványosságokat, túraútvonalakat illusztráló festett látványtérképpel készültek - újabb 2-vel bővül, és mind a 17 esztétikus, parkosított környezetet kap.

A Velencei-tó számos természeti és kulturális értéke közül csak töredékét ismerjük. Ezek megismertetéséhez és a szolgáltatók ismereteinek bővítéséhez elkészítjük a Velencei-tó vonzerő leltárát. A Tudástár online elérhető lesz a visitvelenceito.hu-n. Így akár a vendég is össze tudja válogatni a neki tetsző elemeket, de túravezetők képzéséhez is tananyagul szolgálhat. Ez szolgálhat alapul egy okos telefonra tölthető mobil alkalmazáshoz is, melyek manapság egyre népszerűbbek.

Ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a turizmussal, a turisztikai szokások változásával, elengedhetetlen olyan kutatások folytatása, mint a szolgáltatók felmérése, szezonértékelése vagy a vendégelégedettségi kutatás, de projekt keretében fog elkészülni a desztinációfejlesztési stratégia is.

Fejlesztési Program

Projektnyitó rendezvény fotók

Projektnyitó rendezvény előadásai

Projektnyitó sajtóközlemény


KDOP-2.2.1/A-11-2011-0005

A Velencei-tó térségi TDM szervezet (melyet a gárdonyi helyi TDM szervezet illetve a velencei helyi TDM szervezet hoztak létre) 88 435 923 Ft támogatást nyert el a TDM szervezetek fejlesztését célzó pályázati konstrukción, az ÚJ Széchenyi Terv keretén belül. A projekt összköltsége 104 042 262 Ft, megvalósítási időszaka pedig 2012. február 01 – 2014. január 31. A pályázatból a térség számára fontos turisztikai fejlesztések valósulnak meg. 

A Velencei-tó Térségi TDM Nonprofit Kft. 2009-ben alakult, legfontosabb célja összefogni, összehangolni, koordinálni a Velencei-tó térségének turisztikai fejlesztéseit. A kft. tulajdonosai a gárdonyi illetve a velencei helyi TDM szervezetek. Az elnyert támogatásból 3 helyszínen – Gárdony, Agárd, Velence - ökopark létesül a környezettudatosság terjesztése és a környezeti nevelés céljával. A helyszínek kiválasztásakor meghatározó szempont a vízparti közelség és a turisztikai frekventáltság. Az egyes helyszíneken a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt kikapcsolódást nyújtó interaktív játékos megoldások kerülnek megvalósításra, valamint a tó körüli ökoturisztikai vonatkozásokat tartalmazó térképes információs táblák kerülnek kihelyezésre. A területek rendezése ökotudatos szemléletmód alapján történik. Marketing tevékenység keretén belül a térség megjelenhet különböző TV és rádió műsorokban, kiadványokban, turisztikai vásárokon valamint bevezetésre kerül egy kedvezményeket biztosító turisztikai kártyarendszer. A kártyával lehetővé válik a Velencei-tó térség arculatának és márkájának erősítése, a szolgáltatók számára magasabb vendégforgalom és bevétel elérése, valamint a turisták tartózkodási idejének színvonalasabbá tétele és növelése. A fejlesztés során új munkahelyek is létesülnek.

Kapcsolat:
Velencei-tó Térségi TDM Nonprofit Kft.
Tel.: 06 22 570 078, fax: 06 22 570 077
E-mail: tersegitdm@velencei-to.hu

Somossy Eszter ügyvezető előadása a pályázatról

 
 
Keresés folyamatban, kérem várjon.. Keresés folyamatban. Kérem várjon!
1 -> 1 (összesen: 1 db.)
találat/oldal 10 | 20 | 50
Oldal:
 1 
RSS csatorna megnyitása
Elem kiválasztása 
 
 
Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület  49.350.746,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Helyi Turisztikai...
 
1 -> 1 (összesen: 1 db.)
találat/oldal 10 | 20 | 50
Oldal:
 1 
RSS csatorna megnyitása

 
Aktuális események
 
 
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
 
Aktuális események
 

nov
25
Jégpálya a Velence Korzón
(2016. november 25., péntek)
 
dec
06
VVSI Mozi - Szövetségesek
(2016. december 6., kedd)
 
dec
06
VVSI Mozi - #sohavégetnemérős
(2016. december 6., kedd)
 

 



   
   
   
   
   
   
  Kiadványok
   

  Válassza ki üdülésének idejét

  Mikor?

  Válasszon kedvére való időtöltést!

  Mit?

  Válasszon helyszínt!

  Hol?

  Velencei Tó
   
  Interaktív térkép

   
  Ajánlatkérés

  Katonai Emlékpark Pákozd