Útitervem
 
Facebook
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Leírásokban is keres:
 
Pályázatok

Pályázatok

 

 

KDOP-2.2.1/A-2009-0004

Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program KDOP-2008-2.2.1/A pályázatán 49.350746 Ft uniós támogatást nyert, melynek célja  a „Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület (TDMSz) tevékenységeinek fejlesztése”  támogatása.

A támogatási szerződés 2010. május 17-én került aláírásra.

A projekt időtartama: 2010. március 1 - 2012.01.31.

Projekt hosszú távú céljai

 • Településre érkező vendég- és vendégéjszaka szám növelése
 • Turizmus fenntartható fejlesztése – gazdasági, környezeti, és társadalmi tekintetekben egyaránt
 • Gárdony és térsége versenyképességének javítása
 • Gárdony ismertségének, imázsának, és vonzerejének növelése
 • Meglévő piacok mellett új piacok megnyerése Gárdony számára
 • Szezonális ingadozások csökkentése
 • Helyi és térségi szolgáltatók számára előnyösebb piaci környezet biztosítása
 • Turisták igényeinek jobb kielégítése, tartalmasabb időtöltés elősegítése
 • Település turizmus innovációs képességének növelése
 • Helyi lakosság a turizmus hasznaiból való részesedésének növelése

Projekt stratégiai céljai

 • Szolgáltatók közötti partnerségi kapcsolatok erősítése közös akciók és kampányok révén
 • Város életében a turizmus meghatározó szervezőjévé-szereplőjévé válni
 • Turisztikai desztinációs menedzsment feladatok hatékony ellátása
 • Komplex turisztikai kínálat kialakításának elősegítése termékfejlesztések
 • Egész évben elérhető turisztikai termékekjobb kihasználása a turizmus javára
 • Desztináció turisztikai szolgáltatóinak érdekképviseletehelyi, térségi, megyei, regionális, és országos szinteken
 • Stratégiai együttműködés a Velencei-tó többi településeivel és a Velencei-tavi egyesületekkel(Velencei-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesülete, Velencei-tavi Turisztikai Egyesület) a térségi arculat fejlesztése-erősítése érdekében
 • Együttműködő taglétszámnövelése

Fenntarthatósági program

Projektnyitó rendezvény

Projektnyitó sajtóközlemény

Projektzáró rendezvény

Projektzáró sajtóközlemény


KDOP-2.2.1/A-11-2011-0004

Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület  38.950.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetek támogatása” elnevezésű pályázata keretében a "Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület (TDMSz) tevékenységeinek fejlesztése II." című, KDOP 2.2.1/A-11-2011-0004 azonosító számú projekt megvalósítására. Ez az összeg a 2%-os ÁFA kompenzációnak köszönhetően 40.447.080,- Ft-ra emelkedett.

A projekt összköltsége 47 584 800,- Ft, időtartama a 2011. szeptember 27-től 2013. szeptember 26-ig terjedő időszak. A projekt során számos turisztikai fejlesztésre kerül sor, melyek célja, hogy Gárdony és térsége, a Velencei-tavi turizmus szereplői egységes marketingstratégiával jelenjenek meg a turisztikai piacon, és amelyek egy része szervesen kapcsolódik a már megvalósított 2.2.1/A-2009-0004 jelű turisztikai pályázathoz.

A pályázati keretösszeg tartalmaz munkabér támogatást, projekt menedzsmentet, előkészítési költséget, és lehetőséget biztosít a projekt folyamán jogi szolgáltatás igénybevételére. Fontosnak tartjuk, hogy Egyesületünk érdekeit országos viszonylatban is képviseljük, így a TDM Szövetség alapító tagja a gárdonyi TDM szervezet. Tagdíjunk is része a pályázatnak. Elengedhetetlenek azok az elemek is, melyek a nyilvánosságot hivatottak szolgálni. Ilyenek a nyitó- és záró rendezvények, sajtóközlemények, vagy a projekt tájékoztató táblái.

A TDM szervezet a turisztikai szezonban és a szezonon kívül is marketing kampányokat folytat. Ezeken belül online és rádiós nyereményjátékokat hirdet, online és újsághirdetéseket tesz közzé. Az említett tevékenységek során enyhíteni kívánja a térségre jellemző erős szezonalitást és felhívja a figyelmet a desztinációban egész éven át elérhető, gazdag turisztikai kínálatra. Az előző projekt keretében jött létre a desztináció turisztikai honlapja, a visitvelenceito.hu, mely nem csak egy weboldal. A folyamatosan bővülő partneri adatbázisban szereplők számára a szervezet rendszeresen küld Velencei-tavi hírlevelet, melyben az aktuális programokról, ajánlatokról és hírekről nyújt tájékoztatást.

Olyan rendezvények megvalósításához is hozzá tudunk járulni, mint a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztivál vagy a Velencei-tavi JazzFace Fesztivál.

A projekt keretében a szolgáltatók részére tematikus szakmai műhelyeket szervezünk – összes nyolc alkalommal. Egy-egy alkalommal olyan témákat ölelünk fel, mint pl. az utazási termék értékesítés, a turisztikai kártyarendszer vagy a helyi termékek bevezetése a turizmusba, és amelyekhez szakavatott előadókat is hívunk.

Az Egyesület tagjai és munkatársai angol és német nyelvi továbbképzésen vehetnek részt, mely a turisztikai szaknyelvre helyezi a hangsúlyt. Ez a projektelem is a korábbi TDM pályázat folytatásaként valósul meg.

Az Egyesület 2012-ben a velencei TDM-mel közösen, már egységes Velencei-tavi installációval vett részt az Utazás Kiállítás szakmai vásáron. Terveink szerint ezt a hagyományt folytatjuk 2013-ban is.

Az előző projektidőszak végén megépült a desztináció turisztikai információs táblarendszere. A 15 db kültéri információs pihenőpont – melyek 2 oldalas, a Velencei-tó és Gárdony térségét bemutató, a turisztikai értékeket, látványosságokat, túraútvonalakat illusztráló festett látványtérképpel készültek - újabb 2-vel bővül, és mind a 17 esztétikus, parkosított környezetet kap.

A Velencei-tó számos természeti és kulturális értéke közül csak töredékét ismerjük. Ezek megismertetéséhez és a szolgáltatók ismereteinek bővítéséhez elkészítjük a Velencei-tó vonzerő leltárát. A Tudástár online elérhető lesz a visitvelenceito.hu-n. Így akár a vendég is össze tudja válogatni a neki tetsző elemeket, de túravezetők képzéséhez is tananyagul szolgálhat. Ez szolgálhat alapul egy okos telefonra tölthető mobil alkalmazáshoz is, melyek manapság egyre népszerűbbek.

Ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a turizmussal, a turisztikai szokások változásával, elengedhetetlen olyan kutatások folytatása, mint a szolgáltatók felmérése, szezonértékelése vagy a vendégelégedettségi kutatás, de projekt keretében fog elkészülni a desztinációfejlesztési stratégia is.

Fejlesztési Program

Projektnyitó rendezvény fotók

Projektnyitó rendezvény előadásai

Projektnyitó sajtóközlemény


KDOP-2.2.1/A-11-2011-0005

A Velencei-tó térségi TDM szervezet (melyet a gárdonyi helyi TDM szervezet illetve a velencei helyi TDM szervezet hoztak létre) 88 435 923 Ft támogatást nyert el a TDM szervezetek fejlesztését célzó pályázati konstrukción, az ÚJ Széchenyi Terv keretén belül. A projekt összköltsége 104 042 262 Ft, megvalósítási időszaka pedig 2012. február 01 – 2014. január 31. A pályázatból a térség számára fontos turisztikai fejlesztések valósulnak meg. 

A Velencei-tó Térségi TDM Nonprofit Kft. 2009-ben alakult, legfontosabb célja összefogni, összehangolni, koordinálni a Velencei-tó térségének turisztikai fejlesztéseit. A kft. tulajdonosai a gárdonyi illetve a velencei helyi TDM szervezetek. Az elnyert támogatásból 3 helyszínen – Gárdony, Agárd, Velence - ökopark létesül a környezettudatosság terjesztése és a környezeti nevelés céljával. A helyszínek kiválasztásakor meghatározó szempont a vízparti közelség és a turisztikai frekventáltság. Az egyes helyszíneken a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt kikapcsolódást nyújtó interaktív játékos megoldások kerülnek megvalósításra, valamint a tó körüli ökoturisztikai vonatkozásokat tartalmazó térképes információs táblák kerülnek kihelyezésre. A területek rendezése ökotudatos szemléletmód alapján történik. Marketing tevékenység keretén belül a térség megjelenhet különböző TV és rádió műsorokban, kiadványokban, turisztikai vásárokon valamint bevezetésre kerül egy kedvezményeket biztosító turisztikai kártyarendszer. A kártyával lehetővé válik a Velencei-tó térség arculatának és márkájának erősítése, a szolgáltatók számára magasabb vendégforgalom és bevétel elérése, valamint a turisták tartózkodási idejének színvonalasabbá tétele és növelése. A fejlesztés során új munkahelyek is létesülnek.

Kapcsolat:
Velencei-tó Térségi TDM Nonprofit Kft.
Tel.: 06 22 570 078, fax: 06 22 570 077
E-mail: tersegitdm@velencei-to.hu

Somossy Eszter ügyvezető előadása a pályázatról

 
 
Keresés folyamatban, kérem várjon.. Keresés folyamatban. Kérem várjon!
1 -> 1 (összesen: 1 db.)
találat/oldal 10 | 20 | 50
Oldal:
 1 
RSS csatorna megnyitása
Elem kiválasztása 
 
 
Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület  49.350.746,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Helyi Turisztikai...
 
1 -> 1 (összesen: 1 db.)
találat/oldal 10 | 20 | 50
Oldal:
 1 
RSS csatorna megnyitása

 
Aktuális események
 
 
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
 
 
 
 
 
    
   
  Kiadványok
   

  Válassza ki üdülésének idejét

  Mikor?

  Válasszon kedvére való időtöltést!

  Mit?

  Válasszon helyszínt!

  Hol?

  Velencei Tó
   
  Interaktív térkép

   
  Ajánlatkérés

  Katonai Emlékpark Pákozd